Proslava dneva samostojnosti in enotnosti 2016

Dogodek je postal že tradicionalen. Člani turističnega društva smo dvorano doma krajanov napolnili s stoli, Draveljci in Draveljčani pa so vse stole posedli. Pa še marsikdo je mortal stati. Tudi nastopajočih je bilo veliko, največ seveda osnovnošolcev. Prireditev sta povezovala Petja Kos in Peter Bohanec.

Prireditev je s slovensko himno začel basist Matic Cergol, nato pa je povabljene goste in domače občinstvo pozdravil predsednik sveta četrtne skupnosti Dravlje Marko Zibelnik. Sledili so nastopi osnovnošolcev OŠ Koseze, Miška Kranjca in Dravlje, od najmlajših do že malo večjih. Sodelovali so tudi malo starejši kolegi iz  turističnega društva Briše – pel nam je njihov moški pevski zbor.

Prireditev je zaokrožil slavnostni govornik dr. Peter Svetina, naš krajan, ki sicer ne stanuje več v Dravljah, dela pa kot profesor na celovški Univerzi. V Sloveniji pa pobira nagrade za svojo literaturo, ki se globoko dotakne tako mladih kot tudi starejših. Zadnja nagrada  je bila letošnja Večernica za mladinsko literaturo. Tudi njegov slavnostni govor je bil namenjen vsem in se nas je dotaknil. Brez zgodovine in politike. Govoril je o poslušanju in pogovarjanju. Vzpodbujal je empatijo in dialog med ljudmi različnih stanov, prepričanj, let in položajev.

Na koncu je predsednik turističnega društva Franci Gabrovšek vse zbrane povabil še na prednovoletno druženje ob ocvirkovki in pijači.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotk in video posnetke nastopov.Klik na sliko odpre povečano fotko, tam pa se sprehajate naprej/nazaj s klikom na Prejšnja slika / Naslednja slika. Če želite sliko videti v izvirni velikosti, levo pod datumom kliknite na številko (prim. 3264 x 2448)

Foto: Jože Strajnar

Priporočam ogled videa na YouTubu (klik na YouTube desno spodaj), kjer si  lahko ogledate katero koli točko prireditve vsako posebej.

Video in montaža: Jože Strajnar

Hits: 35