Ljubljana – zelena prestolnica Evrope – dogodki med ambasadorstvom četrti Dravlje

Turistično društvo je sodelovalo kar pri večini dogodkov, povezanih z ambasadorstvom naše četrti pri projektu zelene prestolnice. Vseh napovedanih dogodkov ni bilo mogoče izvesti zaradi slabega vremena, so bili pa zato drugi toliko bolj udarni. Avtor vseh video insertov in fotografij: Jože Strajnar

Čistilno akcijo smo najprej prestavili, nato smo se na prestavljeni datum  sicer zbrali, a v dežju in blatu akcije nismo izvedli.

Mini sejem Lokalna oskrba je bil res bolj ‘mini’, a je pred podutiško cerkvijo Rešnjega telesa in krvi lepo uspel. Po mnenju koordinatorice dogodkov Mine Lunder bi lahko postal tradicionalen. Tule je kratek video povzetek dogodka:

Za markiranje poti okoli Dravelj smo nabavili barve in naredili šablone, a nam je tudi pri tem dogodku vreme neprestano nagajalo, da markiranje in pohod ob meji naše četrti ni bil izveden.

Imeli smo tudi dve zanimivi predavanji na ‘zeleni’ temi. Dr. Lučka Kajfež-Bogataj je 7. novembra predavala o podnebju in podnebnih spremembah in nas z nekaterimi dejstvi in ugotovitvami presenečala. Poglejmo si povzetek:

Mag. Klementina Sambolič nam je predavala o zdravem načinu življenja v zdravem okolju.

sambolic

Pri vseh dogodkih v dvorani smo sodelovali najmanj s pripravo sedežev za prireditev. Posebno moram pohvaliti enega najstarejših članov društva, Naceta, ki je bil vedno prvi pri delu. Eden bolj uspelih dogodkov je bila plesno pevska prireditev 9. novembra, katere del objavljamo na posnetku:

Otroci iz vrtca Mojca – okrog stoštirideset jih je bilo – in pevski zbor Rožmarin so 10. novembra dopoldne nastopili ob info točki pred Magistratom. ‘Ta mali’ so vedno tako luštkani, pozdravit jih je prišel tudi župan Jankovič in celo sam ljubljanski zmaj. Imeli smo izredno srečo z vremenom, sijalo je sonce. Naš večerni dogodek istega dne na istem mestu – predstavitev jadralnega kluba Odisej – je zaradi krepkega dežja ostal brez občinstva. Na Facebooku si lahko ogledate njihovo delovanje

Dravlje pojejo

Največji dogodek našega ambasadorstva je bilo tradicionalno srečanje draveljskih pevskih zborov in skupin, tokrat zeleno obarvane Dravlje pojejo, ki jih ob pokroviteljstu četrtne skupnosti in sodelovanju Turističnega društva Dravlje organizira pevsko društvo Rožmarin. 18. novembra se je prireditve udeležilo devet zborov in vokalnih skupin. Program je povezovala gospa Vida Slavič. Turistično društvo je sodelovalo pri pripravi dvorane in pri pogostitvi ob druženju po dogodku.

Hits: 26