Dan četrtne skupnosti Dravlje

Dan četrtne skupnosti je eden večjih dogodkov v Dravljah, pri katerem tudi naše društvo redno sodeluje. Letos smo praznovali en dan po uradnem datumu praznika, 25. maja. Proslavo v dvorani Doma krajanov je organizirala Irena Setnikar – Športno društvo Dravlje, sodelovala pa so tudi druga društva naše četrne skupnosti.

Rdeča nit prireditve je bila predstavitev knjige Dravlje moj dom, ki jo je izdala Četrtna skupnost Dravlje pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana. Knjigo, ki je zanimiv almanah o Dravljah, je napisala Angelca Škripec, ki je tudi članica našega Turističnega društva. Po pozdravnem nagovoru predsednika Sveta ČS Marka Zibelnika so nastopili pevci, plesalci in deklamatorji naših osnovnih šol, poleg njih pa tudi profesionalni plesni par ter plesalci našega plesnega društva. Med prireditvijo so se na platnu vrtele fotografije iz nove knjige. Po končani proslavi so obiskovalci dobili izvod knjige, gospa Angelca se jim je v knjige tudi podpisovala.

Sledilo je druženje pred domom krajanov, saj temu vedno posvečamo veliko pozornost, da se krajani srečujejo tudi ob prijetnih dogodkih. Članice in člani Turističnega društva Dravlje smo pripravili topel prigrizek in pijačo, mesar  Robi za nas vedno pripravi posebno dobre klobase. Gostom so šle še posebno v slast zdaj že tradicionalne draveljske miške, ki smo jih cvrli kar na dvorišču Doma.

Hits: 133