Dan četrtne skupnosti Dravlje 2023

          26. maja 2023 je četrtna skupnost Dravlje priredila redno letno slovesnost ob krajevnem prazniku, posvečeno spominu na draveljske taboriščnike na Rabu med italijansko okupacijo. Proslavo je oblikovalo Športno društvo Dravlje, moderator je bil Armin Tomašič. Slavnostna govornica je bila Tjaša Franko Peruzzi, predsednica Sveta ČS Dravlje, prisotne pa je pozdravil tudi Dejan Crnek, ljubljanski podžupan.
          V kulturnem programu so sodelovali Osnovna šola Dravlje, Anton Habjan, Osnovna šola Miška Kranjca, KUD Kvas, KUD Lumin, Ana Pavlov Pervanje, pevsko društvo Rožmarin Dravlje in Zala Setnikar.
          Že uro pred  slovesnostjo je Društvo študentov medicine Slovenije organiziralo  dobro obiskano Delavnico o zdravem življenjskem slogu z meritvami  krvnega tlaka, holesterola in sladkorja. Okoli Doma krajanov so se na stojnicah predstavila društva in zavodi ČS Dravlje.
          Predsednica Sveta četrtne skupnosti je podelila tudi priznanja MOL, dobila sta ga tudi naša člana Nace in Irena.
          Turistično društvo Dravlje je medtem pripravilo “program za dušo privezat”, kjer smo po slovesnosti z ocvrtimi miškami, klobasami in pijačo poskrbeli za prijetno druženje nastopajočih in udeležencev. Odšli smo zadnji, saj je bilo treba tudi pospraviti.

Fotografije s prireditve

Hits: 51