Sv. Miklavž 2019

Na sprejem svetega Miklavža so se otroci pripravljali skoraj ves mesec. Vsaj nekaj časa so bili ‘pridni’, veliko jih je ponovno začelo verjeti v njegov obstoj. Za vsak slučaj, da bi le prinesel darila. Mladi iz draveljske župnije so pripravili tudi zabavno igrico o obolelem Miklavžu, ki na svoj god zaradi bolezni ne bo mogel na zemljo. Uprizorili so jo v nabito polni novi cerkvi. Miklavž je prišel v spremstvu cele jate krilatcev. Parkeljni niso bili hudi, noben otrok ni zajokal zaradi njih in še Milavž jih je zelo hitro nagnal. Posnetek igrice si lahko ogledate tule.

Mi – Turistično društvo Dravlje, smo se na Miklavža pripravili drugače, bolj ‘turistično’. Na trgu pred draveljsko cerkvijo smo tradicionalno pekli krompir v žerjavici. Kuriti je bilo treba več ur, da smo pripravili dovolj žerjavice za za tri velike vreče krompirja. Skuhali smo tudi veliko čaja in kuhanega vina, odrezala so se tudi naša ‘dekleta’, ki so nalupila česna in z zaseko namazala nekaj sto kosov kruha. Obiskovalcev se je kar trlo. Ker ni bilo hudo mraz in je bilo vreme suho, so se kar dolgo družili na osvetljenem Rokovem trgu. Ne samo domačini, prišli so tudi od drugod, saj se o našem miklavževanju s pečenim kromprirjem govori po vsej Ljubljani in tudi šire.

Tule objavljam le fotografije naših aktivnosti ob miklavževanju, več si lahko ogledate na spletni strani draveljske župnije.

Hits: 171