Dan samostojnosti in enotnosti 2022

Lani smo zaradi Covida ta praznik praznovali dokaj skromno, zamaskirani in v majhnem številu. Letos pa se je tradicija spet obudila. Prišlo je kakih sto krajanov, z nastopajočimi vred nas je bilo na proslavi okoli stopetdeset.

Pihalni kvartet Godbe Dobrova – Polhov gradec je slovesnost začel s slovensko himno. Moderatorka prireditve Petja je povabila k mikrofonu g. Matjaža Špata, dolgoletnega odbornika četrtne skupnosti Dravlje, ki nas je v slavnostnem nagovoru popeljal skozi zgodovino slovenskih prizadevanj za samostojnost. Sledile so recitacije učencev osnovne šole Dravlje. Bosonogi člani otroške folklorne skupine osnovne šole Miška Kranjca (mentorica Adriana Gaberščik) so nam ljubko odplesali nekaj slovenskih ljudskih plesov.  Sledil je nastop mladinskega pevskega zbora osnovne šole Miška Kranjca – sama dekleta – ki nam je pod vodstvom Andreje Ivanetič ob klavirski spremljavi zapel tri priložnostne pesmi, saj se bliža Božič in Novo leto. Slovesnost je zključil pihalni kvartet Godbe Dobova –  Polhov gradec.

Ob zključku je predsednik Turističnega društva Dravlje Franci Gabrovšek pianistki, mentoricam folklore in pevskega zbora izročil šopke, vse prisotne pa povabil k druženju ob ocvirkovem kolaču in kozarčku vina. Kdor pa ne bo nič pil, lahko dobi vodo, je ob smehu v dvorani dodal Franci.

Fotografije slovesnosti

Views: 141